neděle 9. října 2011

Mt. Major & Paella party

Tento víkend se na nás usmálo štěstí, počasí bylo skvostné. Proto jsme si mohli vychutnat výstup na Mt. Major, tyčící se do výšky celých 1500 stop nad jezerem Winnipesaukee, které už tak dobře známe.
http://www.hike-nh.com/trips/major/index.shtml

V pondělí je tu svátek, Columbus day, a někteří mají volno (mimo mě) a proto byla silnice u parkoviště pod trailem obsypaná auty veselých výletníků.
Samotný trail byl poměrně strmý a plný kamenů. Šimon mi na zádech brzy usnul a i díky tomu cesta probíhala poměrně v klidu. Výhledy byly úchvatné, ale pokud jde o barevé listí, zatím jsme nic moc neviděli. Také nám trochu zkazili radost nějací místní turisti, kteří když jsme fotili jeden z mála červených javorů poznamenali, že letošní sezóna nebude ono, protože teplota a vlhkost nejsou v té správné kombinaci. No uvidíme za týden, ale prý se to tu řeší každý rok.








Druhá část víkendu proběhla v kulinářském duchu, kdy nás španělští kamarádi pozvali na echt typische paellu. Příprava tohoto národního pokrmu je něco mezi rituálem a zabíjačkou. Základní ingredience byli : krevety, mušle, kalamáry, humr, speciální rýže a kuře. Dále šafrán, vývar z mušlí a paprika.
Na následujícím videu Juan půlí humří hlavu a vysvětluje, že někteří lidi ji nejedí. Praví labužníci jí naopak povazují za největší lahůdku protože je nejvíc aromatická. Po samotném aktu rozpůlení jsme uvnitř našli jakousi nahnědlou kaši a nikdo nebyl schopen vysvětlit co to je, ani Juan. Nakonec jsem sebral odvahu a ochutnal to - a opravdu to bylo překvapivě dobré. Ve finále jsem jednu půlku dostal a sněd. Jenom mi doteď vrtá hlavou co jsem to vlastně sežral.











Zdar D.

Žádné komentáře:

Okomentovat