http://www.hike-nh.com/trips/major/index.shtml
V pondělí je tu svátek, Columbus day, a někteří mají volno (mimo mě) a proto byla silnice u parkoviště pod trailem obsypaná auty veselých výletníků.
Samotný trail byl poměrně strmý a plný kamenů. Šimon mi na zádech brzy usnul a i díky tomu cesta probíhala poměrně v klidu. Výhledy byly úchvatné, ale pokud jde o barevé listí, zatím jsme nic moc neviděli. Také nám trochu zkazili radost nějací místní turisti, kteří když jsme fotili jeden z mála červených javorů poznamenali, že letošní sezóna nebude ono, protože teplota a vlhkost nejsou v té správné kombinaci. No uvidíme za týden, ale prý se to tu řeší každý rok.
Druhá část víkendu proběhla v kulinářském duchu, kdy nás španělští kamarádi pozvali na echt typische paellu. Příprava tohoto národního pokrmu je něco mezi rituálem a zabíjačkou. Základní ingredience byli : krevety, mušle, kalamáry, humr, speciální rýže a kuře. Dále šafrán, vývar z mušlí a paprika.
Na následujícím videu Juan půlí humří hlavu a vysvětluje, že někteří lidi ji nejedí. Praví labužníci jí naopak povazují za největší lahůdku protože je nejvíc aromatická. Po samotném aktu rozpůlení jsme uvnitř našli jakousi nahnědlou kaši a nikdo nebyl schopen vysvětlit co to je, ani Juan. Nakonec jsem sebral odvahu a ochutnal to - a opravdu to bylo překvapivě dobré. Ve finále jsem jednu půlku dostal a sněd. Jenom mi doteď vrtá hlavou co jsem to vlastně sežral.
Zdar D.
Žádné komentáře:
Okomentovat